U-shaped private villa design

Municipality of Foligno (PG)

Multi-volume design solution - 150 sqm

New construction immersed in a hilly landscape

The design solution consists in the division of the project volume into several volumes with autonomous single-pitch roofing, composed in such a way as to obtain a "recessed" entrance in correspondence with a completely glazed hallway space (on both floors) such as to transmit the feeling, upon entering the home, of still being in contact with the outside.
The large windows in the living area, in particular the double-height one in the living room, create an internal environment that is "permeable" to the outside, enhancing the pleasant view of the surrounding hilly landscape. The external volumetric conformation, articulated and angular, is harmonized with the landscape context also thanks to the stone cladding of the ground floor and the choice of suitable painting for the first floor.

Alessio Vissani Photographer, Foligno, PG

 

Do you want more information about this project?

Call us on +39 0742 326257

Or fill out the contact form